Karate

Vancouver 2010 PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Februarie 2010 10:44

van-2010     

    La Vancouver a avut loc ceremonia de deschidere a celei de-a 21-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă.

   A fost pentru prima oară în istoria de 86 de ani când evenimentul a avut loc într-o arenă acoperită. Momentele de sărbătoare de pe uriaşul stadion de la malul Oceanului Pacific au fost umbrite de tragica dispariţie a unui component al lotului gruzin. Săniorul Nodar Kumaritashvili şi-a pierdut viaţa după ce a părăsit pista de la Whistler, într-un moment în care aluneca în mare viteză. În memoria sa a fost ţinut un minut de reculegere. Deşi iniţial şi-a anunţat retragerea, delegaţia Georgiei a participat la ceremonia de deschidere. A urmat parada celor peste 80 de delegaţii prezente în Canada. Printre marile favorite la câştigarea de medalii se numără Austria, ai cărei reprezentanţi au dominat concursul de schi alpin de la ediţia anterioară, gazdele Canada, o ţară în care hocheiul pe gheaţă este o adevărată religie, Franţa, cu participări notabile în schiul alpin şi în cel acrobatic, Germania cu lotul de bob şi sanie sau cu Maria Riesch, una din marile favorite din întrecerea de schi alpin, Marea Britanie, Italia sau Norvegia, ultima fiind naţiunea cu cele mai importante succese din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă. Rusia, o altă naţiune cu pretenţii la clasarea pe podium în ierarhia pe medalii, Suedia, deţinătoarea titlului olimpic la hochei pe gheaţă masculin, Elveţia, cu Didier Cuche mare favorit la o clasare în probele de viteză ale schiului alpin, sau Statele Unite, marea naţiune de la sud de graniţă, au completat parada din deschidere. Printre vedetele care au participat la spectacolul muzical s-au numărat Nelly Furtado, Bryan Adams sau k.d. Lang. Alături de preşedintele CIO, Jacques Rogge, în tribunele stadionului s-a aflat şi Juan Antonio Samarranch, preşedintele onorific al forului de la Lausanne. La final, Wayne Gretsky, cel mai mare hocheist din toate timpurile, a aprins flacãra olimpicã, dupã o primã ceremonie simbolicã, desfãşuratã pe stadionul din Vancouver.

Citeşte mai mult...
 
JUDO GRAND SLAM - Paris 2010 PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Februarie 2010 09:12

  In  zilele  de  6 si  7  februarie   a  avut  loc    Grand Slam - Paris       , unde  au  participat  389  de  sportivi  din   53  de  tari. Romania  a  fost  prezenta  la  acest  concurs  cu  un  lot  format  din : Barbulescu  Bogdan -90 kg ,Brata  Daniel  -100 Kg ,Danculea  Costel  -73  Kg ,Fasie  Dan  -66 Kg ,Halas  Marian  -81  Kg   si  Matei  Daniel  -100  kg.

Concursul  a  fost  dominat  de   sportivii  din  : Franta , Japonia , Korea  si  a  fost  un  concurs  organizat  IMPECABIL , transmis  live  ( Gratuit  pe  net ) , transmis  live  de  multe  televiziuni , cu  premii  substantiale  oferite  cistigatorilor ,etc.

     Credem  ca    trebuie  felicitat     si      compatriotul    nostru   D-nul . Marius L. Vizer    -President of the International Judo Federation  -   pentru  modul  cum   conduce   destinele  internationale  ale   acestui  sport.

  FELICITARI    Domnule   VIZER   !  a-ti  dovedit    inca   o  data   , ca  se  poate  face  o  treaba    EXCELENT    chiar  daca   toata    lumea   spune  ca   este  criza   !!!!!

 

Citeşte mai mult...
 
Despre Karate
Campionatul European- Izmir PDF Imprimare Email
Luni, 08 Februarie 2010 15:56

    Dupa cum stiti, in perioada 5-7 februarie a avut loc Campionatul European de Cadeti,Juniori,U21 in Turcia(Izmir).A fost o competitie cu multi reprezentanti in finale din partea Italiei si Frantei,dar competitia a fost dominata cu autoritate de tara gazda Turcia.

     Medalii  obtinute   pe  natiuni :

 
Citeşte mai mult...
 
Despre Karate
Campionatul European de Cadeti,Juniori si U21 PDF Imprimare Email
Joi, 04 Februarie 2010 08:48

 In zilele 5,6,7 februarie    2010   s-a  desfasurat    Campionatul european (EKF)de cadeti,juniori si U21.Este editia cu numarul 37 al campionatului de cadeti si juniori si a 2-a editie cand in cadrul acestei competitii se organizeaza si cupa pentru tineret.

 

 

 

** competitia   a  putut   fi  urmarita  pe  :

                                        http://www.karatedo.co.jp/karatetv/index.html

Citeşte mai mult...
 


Pagina 226 din 228
Banner

Abonare newsletter
jNews ModulePrimeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home