Karate

Karate
Karate - scurtă istorie PDF Imprimare Email

Karate_match_2Originile karate - ului le constituie diferite stiluri de arte marţiale chinezeşti (kung - fu sau gong - fu, respectiv kem - po în pronunţare japoneză), "strămoşul" fiind pokkeck (aşa - numitul "box chinezesc" sau "box de templu"), respectiv shaolin quang - fa, practicat de călugarii templului shaolin. Derivate ale acestui sistem de luptă, mai ales aşa - numitele "stiluri sudice" (China sudică) au stat la rîndul lor la baza Okinawa - te, a artelor marţiale practicate pe insula Okinawa. Acestea s - au dezvoltat din importante influenţe repetate de - a lungul secolelor importate din China, dar şi din stiluri de luptă băştinaşe. Incă înaintea răspândirii sistemului de luptă Okinawa - te (ulterior kara - te) existau mai multe stiluri, care stau la baza "stilurilor tradiţionale" ale karate.

Citeşte mai mult...
 
Ştiri, evenimente
Proiect de imbunatatire a capacitatii publice din ROMANIA PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Decembrie 2009 00:00
ministerul sportului   bbbb

 Astazi 29.12.2009 Domnul Aristide Popa - din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului - a anuntat in conferinta de presa desfasurata la RIN GRAND HOTEL demararea proiectului: Administratia Publica in Slujba Cetateanului - proiect cofinantat din Fondul Social European si de Ministerul Tineretului si Sportului.

Citeşte mai mult...
 
Medalie de bronz pentru Romania la Campionatul European PDF Imprimare Email
Luni, 11 Mai 2009 00:00

Stefania Sandu, a castigat medalia de bronz la Campionatul European (EKF) de la Zagreb

Sambata, 9 mai, cea mai buna karateka din Romania, Stefania Sandu a castigat medalia de bronz la categoria - 55 kg, la Campionatul European (EKF) de la Zagreb, desfasurat in perioada 8-10 mai.

Citeşte mai mult...
 
La Arena „Antonio Alexe” a avut loc concursul internaţional de karate modern Openul Bihorului - Ziua Campionilor PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Octombrie 2009 00:00

Tradiţionala întrecere a fost organizată de DSJ Bihor, Primăria Oradea, Palatul Copiilor şi Elevilor Shogunul Oradea. Competiţia s-a aflat la cea de-a opta ediţie şi a reunit la start circa 400 de karateka din cinci ţări: România, Ungaria, Slovacia, Iran şi India.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 157 din 157
Banner

Abonare newsletter
jNews ModulePrimeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Prima pagina