Karate

Ştiri, evenimente
ŞCOALA DE VARĂ 2011 PDF Imprimare Email
Marţi, 09 August 2011 11:14

      Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret organizează proiectul de educaţie non-formală în domeniul tineretului ŞCOALA  DE VARĂ 2011”, în perioada 17 august – 7 septembrie 2011. În cadrul  proiectului se vor desfăşura modulele „Voluntariat şi asociativitate”, "Antreprenoriat – Prima ta afacere", „Dialog intercultural” şi „Generaţia următoare şi problemele de tineret”.


    Şcolile de vară răspund unor nevoi reale ale tinerilor, de informare şi consultanţă, dialog,  dezbatere şi, îndeosebi, de formare alternativă.  Ne propunem să facilităm accesul unui număr crescut de tineri la servicii educaţionale alternative şi, astfel, să accentuăm rolul educaţiei nonformale pentru tineret, să dezvoltăm şi să diversificăm această ofertă.
Ne adresăm tinerilor de 14-35 de ani, care au dorinţa de a-şi dezvolta abilităţi şi competenţe în diverse domenii, în special celor care au posibilităţi reduse de a accesa resurse educaţionale, precum tinerii din mediul rural,  şomeri, celor din centre de plasament sau postinstituţionalizaţi.
ÎNSCRIERE
Se realizează în baza Formularului de înscriere (vezi Anexa 1), CV şi CI, documente cu caracter obligatoriu, precum şi a altor documente doveditoare (diplome, certificate, adeverinţe, contracte, declaraţii, etc)
Documentele se vor scana şi se vor trimite prin poşta electronică la următoarea adresă de e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , având inscripţionată în câmpul „Subject” menţiunea şcolii pentru care s-a optat - „Voluntariat şi Asociativitate”, „Antreprenoriat – Prima ta afacere” sau „Dialog Intercultural”.
Datele limită până la care se pot înscrie participanţii:
-   „Voluntariat şi Asociativitate” – până la 10 august 2011, ora 9.00.
-    „Antreprenoriat – Prima ta afacere”– până la 17 august 2011, ora 9.00.
-    „Dialog Intercultural”– până la 24 august 2011, ora 9.00.
În urma analizei şi evaluării aplicaţiilor, rezultatele selecţiei, ce va stabili participanţii la şcolile de vară, vor fi postate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Sport si Tineretwww.anst.gov.ro astfel:
-  pentru şcoala de vară „Voluntariat şi Asociativitate” – 12 august 2011.
-  pentru şcoala de vară „Antreprenoriat – Prima ta afacere” – 19 august 2011.
-  pentru şcoala de vară „Dialog Intercultural” –26 august 2011.
Masa şi cazarea participanţilor se vor asigura de către Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret, iar transportul va fi asigurat de către participanţi.
                        
 
Circuitul Carpatilor pe Bicicleta PDF Imprimare Email
Marţi, 09 August 2011 08:24
In luna August 2011 se va pornii in parcurgerea integrala a traseului, Circuitul Carpatilor pe Bicicleta, care dupa primele estimari insumeaza o distanta de aprox. 1.200 km si 30.000 metri diferenta de nivel. Timpul estimat de realizare este de o luna. Acest circuit este prima incercare de acest gen din Romania.

Ideea proiectului

Cu mici exceptii, intreg lantul carpatic din Romania este foarte potrivit pentru practicarea cicloturismului. Drumurile publice, drumurile forestiere si potecile existente pretutindeni fac posibila parcurgerea pe bicicleta a unor trasee variate ca dificultate si distanta. Prin interconectarea unor trasee de acest gen se poate realiza circuitul Carpatilor pe Bicicleta - un traseu de referinta si punct pe pornire al proiectului Mountainbike Romania.

Mountainbike Romania se incadreaza intr-o serie de initiative ale Asociatiei de Ecoturism din Romania (AER) care au ca scop dezvoltarea si promovarea potentialului ecoturistic al Romaniei.

Prin proiecte cum sunt Calare in Carpati si Colectia de harti “Discover Eco-Romania”, promovam destinatiile ecoturistice si activitatile outdoor. Incepand cu anul 2005 mai multe regiuni turistice importante au fost cartate si parcurse in mare parte pe bicicleta: Tara Branului, Retezat – Tara Hategului, Apuseni, Tara Dornelor, Baile Tusnad, Tarnava Mare.

Experienta acumulata in acesti ani ne face sa credem ca Muntii Carpati, prin diversitatea lor naturala si culturala deosebita, prin cadrul natural inca in multe locuri neatins, padurile salbatice, satele de munte cu aspect si mod de viata traditional pot sa devina o destinatie de referinta pentru cicloturism in Europa.

                    

Descrierea traseului

 

Traseul insumeaza aprox. 1200 km cu o difereta de nivel cumulata de peste 30000 metri. Timpul estimat de realizare este de 1 luna. Traseul este impartit in 6 etape. Au fost alese 6 locatii ca puncte de pornire/sosire pentru fiecare etapa dupa cum urmeaza:

Citeşte mai mult...
 
Întâlnirea preşedintelui ANST, Doina Melinte, cu secretarul general al Federaţiei Mondiale de Karate PDF Imprimare Email
Scris de GD   
Miercuri, 06 Aprilie 2011 08:09

Întâlnirea preşedintelui ANST, Doina Melinte, cu secretarul general al Federaţiei Mondiale de Karate (WKF), George A. Yerolimpos şi preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale, shihan Florentin Marinescu

 

   Preşedintele ANST, Doina Melinte, s-a întâlnit pe   30.03.2011, cu secretarul general al Federaţiei Mondiale de Karate (WKF), George A. Yerolimpos şi preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale, director tehnic pentru sporturile pe tatami din cadrul Sport Accord, Shihan Florentin Marinescu.

    Tema discuţiei s-a concentrat asupra absorbţiei, pe parte ministerială, de fonduri europene pentru cultură şi sport, doamna Melinte subliniind în acest sens şi modificarea Legii Sportului care se doreşte a fi un prim pas către modernizarea sportului românesc.

 


Pagina 311 din 321
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Ştiri