Karate

Campionatul Mondial de Ju-Jitsu organizat the Federația Internațională de Ju-Jitsu (JJIF). PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Noiembrie 2015 13:30

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE ARTE MARȚIALE
Departamentul JU-JITSU
COMUNICAT DE PRESĂ
      În perioada 20-22 noiembrie 2015, la Bangkok, Thailanda, s-a desfășurat Campionatul Mondial de Ju-Jitsu organizat the Federația Internațională de Ju-Jitsu (JJIF). La concurs au participat 398 sportivi din 49 țări, din toate continentele, care s-au întrecut pentru medalii la Duo Classic și Duo Show (demonstrativ), Fighting (combat semi-contact) și Ne-Waza (luptă la sol similară BJJ).

                     JuJitsu


    România a fost reprezentată la Campionatul Mondial de un lot de patru sportivi, toți componenți ai C.S. Absoluto București, însoțiți de antrenorul-sportiv Tudor Mihăiță și de Arbitrul World A Constantin Cory Văcărenco.
Rezultatele obținute de echipa noastră, 1 medalie de aur și 1 medalie de bronz, au contribuit la obținerea poziției a 12-a pentru România în clasamentul pe națiuni, clasament dominat în acest an de Polonia (5 medalii de aur), Franța (4 medalii de aur) și Austria (4 medalii de aur).

 


Campionul Mondial român este Camil Moldoveanu Mariau, care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere pentru a treia oară consecutiv, rămânând neînvins în concursurile JJIF din anul 2012. Camil a concurat în cadrul probei Ne-Waza, la categoria de greutate +94 kg 917 sportivi înscriși în concurs), unde a întâlnit în meciurile directe sportivi din Tunisia (100-0 – submission), Rusia (100-0 – submission), UAE (6-2) și Franța (100-0 – submission).
Mihai Handrea, vicecampionul mondial din anul 2014, a obținut medalia de bronz, în cadrul categoriei -62 kg, Ne-Waza (24 sportivi înscriși). Mihai a început concursul foarte bine, cu două meciuri câștigate cu 100-0, prin submission, împotriva unor adversari din India și Columbia, pierzând în sferturile de finală în fața sportivului polonez Jedrzej Loska, devenit Campion Mondial. În recalificări, Mihai a trecut de un adversar din Rusia (100-0 – submission) și un sportiv din Pakistan (8-2), pentru a cuceri medalia de bronz în meciul împotriva unui concurent reprezentant al țării gazdă, Thailanda (4-2).
Ceilalți trei componenți ai lotului de ju-jitsu al României au obținut următoarele rezultate:
Horațiu Balint – locul VII, ne-waza, -85 kg (19 concurenți)
Dinu Bucaleț – locul IX, ne-waza, -77 kg (28 concurenți)
Tudor Mihăiță - locul IX, ne-waza, -85 kg (19 concurenți)
Comisia Organizare Competiții – Dept. JJ (FRAM)

 
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri Campionatul Mondial de Ju-Jitsu organizat the Federația Internațională de Ju-Jitsu (JJIF).