Karate

Ştiri, evenimente
Sports Governed by International Federations Recognised by the International Olympic Committee PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Martie 2021 11:09
 

Sports on the Tokyo 2020 Olympic Games programme - as part of the Organising Committee proposal

*
Citeşte mai mult...
 
Contractele din activitatea sportiva PDF Imprimare Email
Joi, 11 Martie 2021 12:10

                   

   Incheierea contractelor in activitatea sportiva.

   La ce trebuie sa fii atent cand semnezi un contract cu un club sportiv

    Care sunt formele legale pentru desfasurarea raporturilor de munca dintre sportivi si cluburi sportive

    Potrivit dispozițiilor Legii educației fizice și sportului, pentru desfășurarea raporturilor între sportivii de performanță și structurile sportive este necesar a se încheia fie un contract individual de muncă, fie un contract de activitate sportivă. De altfel, există și un model-cadru al contractului de activitate sportivă, aprobat printr-un ordin al Ministerului Tineretului şi Sportului, elementele modelului – cadru fiind obligatoriu de cuprins în contractele deactivitate sportivă încheiate.
    Primul aspect pe care un sportiv de performanță îl poate analiza în urma ofertării de către un club sportiv este chiar forma contractuală propusă, respectiv contract individual de muncă sau contract de activitate sportivă. Ambele forme contractuale oferă o serie de avantaje și dezavantaje, atât din perspectiva cluburilor, cât și din perspectiva sportivilor. Din perspectiva cluburilor, obligațiile sunt mai puține şi costurile fiscale mai mici în cazul contractului de activitate sportivă decât în cel al contractului individual de muncă.

    Contractul de activitate sportiva. Avantaje si dezavantaje.

    În cazul contractului de activitate sportivă, clubul nu își asumă toate obligațiile prevăzute de legislația muncii în scopul apărării intereselor sportivului. Spre exemplu, plata nu este asimilată unui salariu, nu se angajează răspunderea disciplinară sportivului, ci o răspundere civilă contractuală, nu se garantează o durată minimă de concediu, sportivul nu beneficiază de concediul medical, încetarea
contractului nu poate interveni ca efect al demisiei sau al concedierii, nefiind aplicabile condițiile stricte și bine reglementate de Codul muncii. Astfel, sunt și rămân valabile doar obligațiile expres convenite în contractul de activitate sportivă.

*

Citeşte mai mult...
 
Sindromul de supraantrenament sau oboseala la sportivii de performanță PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 Februarie 2021 12:05

Sindromul de supraantrenament sau oboseala la sportivii de performanță

Oboseala persistentă excesivă sau sindromul de supraantrenament este frecvent întâlnită la sportivii de performanță. Dezechilibrul dintre intensitatea crescută a antrenamentelor și refacerea necorespunzătoare poate duce la apariția „non-functional overreaching” și a sindromului de supraantrenament, caracterizate prin scăderea performanței în timpul antrenamentelor și competițiilor, însoțite de oboseală persistentă și modificări neuroendocrine, metabolice și psihologice. Etiopatogenia acestora este incomplet elucidată, fiind postulate mai multe mecanisme. Diagnosticul este dificil, având caracter retrospectiv și de excludere. Tratamentul este îndelungat, în cazul sindromului de supraantrenament putând dura câteva luni. Metodele de prevenire sunt esențiale pentru performanța și sănătatea sportivului.

Sportivii de performanță sunt supuși zilnic la factori de stres, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Oboseala persistentă excesivă este frecvent întâlnită la sportivii de performanță și poate avea mai multe cauze. Una dintre acestea este sindromul de supraantrenament, caracterizat prin scăderea performanței sportive în timpul antrenamentelor și competițiilor, însoțită de oboseală persistentă și modificări neuroendocrine, metabolice și psihologice. Prezenta lucrare își propune o scurtă trecere în revistă a principalelor caracteristici ale sindromului de supraantrenament, nu înainte de a expune succint principalele cauze și metode de management ale oboselii persistente la sportivii de performanță.

Citeşte mai mult...
 
La revedere 2020 ! Sa vii cu bine 2021 !! PDF Imprimare Email
Joi, 31 Decembrie 2020 12:45

                              La  revedere 2020 !

                    Sa  vii  cu  bine  2021 !!

            La  Multi  Ani  tuturor  ROMANILOR !!


Tech guru Manjit

 

 

Citeşte mai mult...
 
Sarbatori FERICITE !! PDF Imprimare Email
Joi, 24 Decembrie 2020 10:16

             SARBATORI  FERICITE  !!

                                  si

                      sa  fim  SANATOSI 

 

                                 brad.jpg    

    si  o   COLINDA :  http://www.total-media-news.ro/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=53&video_id=700

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 192
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Sunteti aici: Home Ştiri Stiri, evenimente