Karate

Nicu Vlad la conducerea COSR pina la Adunarea Generala din 15 noiembrie PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Septembrie 2016 21:57

                                     nicu vlad

   In sedinta de astazi, care a avut loc la Casa Olimpica, Comitetul Executiv (CEx) al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), forul care conform Statutului conduce COSR dupa demisia presedintelui Alin Petrache, l-a desemnat, ca reprezentant al sau pe Nicu Vlad, unul dintre cei trei vicepresedinti ai COSR.

    “Sunt onorat de increderea pe care mi-au aratat-o colegii din Comitetul Executiv de a-i reprezenta pana la Adunarea Generala in cadrul careia va fi aleasa noua conducere a forului olimpic”, a spus Nicu Vlad, la finalul intalnirii. “In orice circumstante, COSR trebuie sa-si desfasoare activitatea fara sincope, in spiritul valorilor olimpice”.

 

 

 

Cei care vor dori sa candideze pentru pozitiile din cadrul CEx al COSR (presedinte, vicepresedinte, membru) isi vor putea depune candidaturile pana pe data de 17 octombrie a.c., la ora 18.00, Adunarea Generala de alegeri fiind programata pe 15 noiembrie a.c., la ora 11.00.

Tot in reuniunea de astazi, CEx al COSR a aprobat premierile acordate potrivit normelor legale,  in urma rezultatelor obtinute la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pentru sportivi si membrii colectivelor tehnice. Banii au fost virati in conturile beneficiarilor imediat dupa ce CEx si-a exprimat acordul. Procedura prin care autoturismele Renault vor intra in posesia medaliatilor se afla in derulare si urmeaza a fi finalizata in scurt timp.

**  Cei  trei  vicepresedinti  ai  COSR  sunt :

  -  Octavian Morariu

     
 

 -  Nicu Vlad

 
 

 -  Elisabeta Lipa

** 

       Nicu Vlad (n. 1 noiembrie 1963, Piscu, Galați)  a  fost  un halterofil român, multiplu campion mondial, european și național. A participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice și a câștigat mai multe medalii: de aur în 1984 la Los Angeles, argint în 1988 la Seul și bronz în 1996 la Atlanta; la Jocurile Olimpice din 1992 (Barcelona) s-a clasat pe locul IV. Cariera sa de excepție este descrisă și de cele 43 de medalii obținute la Campionatele Mondiale, dintre acestea 14 fiind de aur, 25 de medalii olimpice și europene; de menționat este și faptul că a doborât două recorduri mondiale.

După retragere, a fost antrenor, iar în prezent este Președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, membru în Comitetul Executiv al Federației Europene și membru în Comisia Tehnică a Federației Internaționale de Haltere.

În lumea culturismului, un anumit tip de îndreptări cu bara, poarta denumirea de "Romanian Deadlift" (RDL). Aceasta denumire a apărut după ce, la participarea la concursuri mondiale, în sala de antrenamente, Nicu Vlad a fost văzut făcând acest tip de exercițiu.

Nicu Vlad este creditat ca fiind cel mai bun halterofil român din toate timpurile, pentru ridicarea de 412,5 kg la mondialele din 1989 de la Atena, unde a pierdut, din cauza cântarului, medalia de aur în favoarea bulgarului Petăr Ștefanov (care a ridicat aceeași greutate).

**  COSR

 
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri Nicu Vlad la conducerea COSR pina la Adunarea Generala din 15 noiembrie