Karate

Calanul a gazduit maestrii artelor martiale - Pagina 2 PDF Imprimare Email
Luni, 01 Februarie 2010 20:55
Index articol
Calanul a gazduit maestrii artelor martiale
Pagina 2
Toate paginile

  Motivul pentru care orasul Calan a fost ales sa gazduiasca a doua oara consecutiv acest stagiu a fost dat deconditiile excelente oferite de catre organizatori, respectiv Federatia Romana de Taekwon-do ITF (FRTITF), clubul Taekwon-do si Grupul Scolar Ovid Densusianu, ambele din localitatea gazda a manifestarii. Au fost sustinute examene de grad, in cadrul acestora patru sportivi obtinand centrura neagra, precum si stagii tehnice de perfectionare si arbitraj, pe care le-am condus alaturi de Marius Oltean, presedintele FRTITF, si directorul tehnic al acestui for. Suntem foarte multumiti atat de organizare, cat si de rezultate, a declarat Mircea Muntean, secretarul general al federatiei de specialitate.

De altfel orasul hunedorean gazduieste pentru a treia oara aceasta intalnire, dupa editiile din 2003 si cea de anul trecut .

   La intrunirea de la Calan s-au prezentat in fata juriului 36 de sportivi, 27 de arbitri si 24 de instructori si antrenori, de la cluburi din Cluj Napoca, Baia Mare, Sibiu, Vaslui, Iasi, Barlad, Oradea, Timisoara, Deva, Petrosani si Calan. Sunt prezent aici alaturi de doi elevi de-ai mei, care au sustinut examenul pentru centura neagra. Si noi, Vasluiul, tot un oras mic suntem. De obicei, performanta se realizeaza in orase mici, cum e si Calanul, care are rezultate de exceptie la taekwon-do, unde nu prea sunt oameni cu posibilitati materiale deosebite, iar practicarea unui sport reprezinta o reala sansa de afirmare pentru tineri, a afirmat Mihai Hondru, de la CS Liga de Est Vaslui, club clasat pe primul loc la nivel national anul trecut in intrecerile pe echipe.

         Arbitru la 14 ani

     Asa cum aratam, in cadrul stagiului de la Calan s-au sustinut examene si pentru obtinerea carnetului de arbitru. Printre cei care au obtinut acest carnet se numara si tanara Andreea Nagy, de doar 14 ani, legitimata la Taekwon-do Calan. "A fost un examen dificil, pe care ma bucur ca l-am trecut cu bine. Ma voi descurca, cu siguranta, si ca arbitru, deoarece voi oficia, conform regulamentului, la competitii la care sunt inscrisi sportivi de aceeasi varsta cu mine sau mai mici,"  a spus proaspata arbitra. Andreea Nagy practica taekwon-do din 2005 si este detinatoarea centurii negre din luna septembrie a anului trecut. Cele mai bune rezultate obtinute pana acum de tanara practicanta de taekwon-do din Calan sunt ocuparea locurilor I Si II la Cupa Romaniei din 2009.
    Din judetul Hunedoara, la stagiul national de la Calan au participat opt sportivi si antrenori ori instructori. Clubul nostru a avut patru participanti la acest stagiu. Sunt foarte multumit de rezultatele pe care le-am obtinut. Pentru anul acesta imi doresc reconfirmarea rezultatelor din 2009, chiar daca acest sezon este ratat pentru multiplul campion Cosmin Oprescu, care a fost supus, nu de mult, unei complicate intereventii chirurgicale. Cu ceilalti sportivi pe care ii pregatesc aici doresc sa obtin performante cat mai bune la Campionatul National de la Sibiu, din februarie, la Cupa Europei de Est din Grecia, in luna martie, concurs aflat la prima editie, la Campionatul European din Suedia, in mai, si la Cupa Mondiala din SUA, in luna octombrie, cele mai importante competitii din acest an, a precizat prof. Cristinel Popa, antrenor la Taekwon-do Calan.

  * articol  preluat  de  la  :  www.jkarate.ro



 
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Sunteti aici: Home