Karate

Registrul entitatilor/unitatilor de cult la Fisc PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Martie 2019 13:34

               Schimbari pentru ONG-uri in 2019.

        ONGurile  vor trebui sa se inscrie intr-un registru la ANAF

                                                                   
    Organizatiile neguvernamentale, pentru a continua sa primeasca finantare, vor trebui sa fie inscrie in Registrul entitatilor/unitatilor de cult la Fisc. Aceasta schimbare a legislatiei a fost acceptata de Ministerul Finantelor si face parte din modificarile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 25/2018. Acestui act normativ i s-au adaugat la inceputul saptamanii mai multe amendamente in Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor

   Acum ei vor sa creeze un registru la ANAF in care sa urmareasca ce fac asociatiile astea, ca depun bilanturile, ca au o declaratie ca functioneaza conform statutului ca sa se asigure ca banii respectivi care sunt cesionati din impozit sunt folositi pentru niste scopuri sociale sau care este obiectul de activitate al asociatiei. Poate e o asociatie de crestere a animalelor, dar sa-si faca treaba pe acest domeniu, sa nu toace banul pe altceva”, au declarat specialistii in fiscalitate.
 

  In acest registru vor trebui sa se inscrie toate asociatiile care vor sa fie beneficiari.

 

Pasul  1-   Certificat de Atestare Fiscala  de la Directia de Impozite si Taxe  de la  sectorul  unde aveti  sediul ONG / asociatie

Pasul 2 - inregistrare  online

Pasul 3 - verificati  daca a-ti depus  :

            -Declaratia  010  - la ANAF

           - Declaratia  101   ptr. anii  anteriori   - la  ANAF

 

 

„Creeaza un pic de birocratie la inceput dar apoi se intra, cumva, intr-un normal. Poate era problema ca sunt situatii in care doua sau trei persoane isi fac o asociatie, sa spunem de vanatoare, si din firmele lor isi mai fac sposorizari catre asociatia unde sunt membri. Vor trebui sa demonstreze ca asociatia este una care isi tine lucrurile la zi, daca vine cineva sa ii intrebe ce au facut cu banii, pot sa le arate”, au mai afirmat consultantii fiscali.

„Entitatile nonprofit care se infiinteaza şi functioneaza in conditiile legii, precum şi unitatile de cult, beneficiaza de sumele prevazute la alin. (1) daca la momentul platii acestora de catre organul fiscal sau angajatorul/platitorul de venit figureaza in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale prevazut la art. 25 alin. (4^1). (3) Pentru contribuabilii prevazuti la art. 68^1 alin. (7), art. 72 alin. (8), art. 78 alin. (6), art. 82 alin. (6), art. 101 alin. (12) si art. 123 alin. (4) obligatia calcularii şi platii sumei prevazute la alin. (1) revine organului fiscal competent, pe baza cererii depuse de acestia pana la data de 15 martie inclusiv a anului urmator celui de realizare a veniturilor, sub sanctiunea decaderii”, se arata in document.

Distribuirea sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitata prin cerere pentru aceiasi beneficiari pentru o perioada de cel mult 2 ani si va putea fi reinnoita dupa expirarea perioadei respective.

 

„Pentru contribuabilii prevazuti la art. 123 alin. (3) obligatia calcularii şi platii sumei sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venit, revine organului fiscal competent, pe baza declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, depuse de acestia pana la data de 15 martie, inclusiv, a anului urmator celui de realizare a veniturilor, sub sanctiunea decaderii”, mentioneaza sursa citata.

Angajatorul/platitorul de venit are obligatia ca la momentul platii sumelor reprezentand pana la 3,5% din impozitul datorat de persoanele fizice sa verifice daca entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiara figureaza in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale prevazut la art. 25 alin. (4^1).

Vezi :

Lege nr. 30/2019 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 25/2018privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscalbugetare. Monitorul oficial nr. 44 din 17.01.2019   :

--http://itva.ro/documents/Legeanr.30din2019ModifCodulfiscalSite.pdf

 
 
Banner

jNews Module



Primeşte HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Zona banere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Sondaj

Cum poate fi mai bine promovat Karate-ul?
 

Sunteti aici: Home Stiri Registrul entitatilor/unitatilor de cult la Fisc